Verslag Magisch Verbond Live

livestream

Het Magisch Verbond gaat mee met zijn tijd. Vrijdag 22 juli 2016 ging de club dan ook voor de eerste keer live trucs gaan vertonen op Facebook. De goochelaars hadden hiervoor hun vaste vergaderlokaal omgeruild voor het appartement van een van de leden. Toen iedereen aangekomen was, begon de voorbereiding. Er werd vastgelegd wie welke trucs had voorbereid, in welke volgorde iedereen ging komen en er werden enkele testopnames gemaakt. Intussen had iedereen honger gekregen en dus gingen de goochelaars naar de plaatselijke frituur.

Een uur later was het dan zover. De timer begon af te tellen en Tom Talloen viel meteen met de deur in huis met zijn chocoladeverslaving. Hij had namelijk een manier gevonden om tot drie stukken chocolade van een tablet op te eten zonder dat iemand het ooit zou merken. Daarna vertelde hij een verhaal over positieve en negatieve herinneringen. Hij gebruikte kaarten die symbool stonden voor de herinneringen. Thuis konden de mensen ook live meedoen. Na enkele handelingen te hebben voltooid, bleek dat iedereen in de toekomst alleen nog maar positieve herinneringen zou hebben. Voor zijn laatste truc gebruikte hij zes rode en zes zwarte kaarten. Ook nu mochten de mensen thuis meedoen. Als je alle instructies goed had opgevolgd, lagen er uiteindelijk telkens een zwarte en een rode kaart samen. Behalve de laatste twee kaarten waren beide rode  kaarten. Deze kaarten stonden symbool voor een positief, liefdevol leven voor iedereen.

Na Tom was het aan Tim Afschrift om zijn kunnen te tonen. Hij legde een bord met negen kaarten in beeld. De toeschouwers thuis mochten hun vinger op hun scherm leggen en een kaart aanduiden. Als dit gebeurd was, mochten ze enkele bewegingen uitvoeren met hun vinger. Op deze manier kwamen ze uit op één bepaalde kaart. Tim was in staat om alle andere kaarten af te dekken. Daarna legde hij twaalf andere kaarten in beeld. Enkele met de beeldzijde naar boven en enkele met de beeldzijde naar beneden. De kaarten waren echter geen gewone kaarten. Er stonden tekeningen op. Deze keer mochten de toeschouwers opnieuw een kaart aanduiden met hun vinger en enkele bewegingen uitvoeren. Als alles thuis goed was verlopen, kwam je uit op het vliegtuig. Daarmee was het eerste deel dan ook al afgelopen.

Enkele minuten later begon het tweede deel. Deze keer kregen de kijkers Tim Boussauw te zien. Hij bracht een kaartroutine op muziek. Hierbij verdwenen de drie van de vier azen op verschillende plaatsen. Uiteindelijk verschenen ze alle drie bij de vierde aas. Als finale liet hij deze aas verdwijnen. De harten vier transformeerde hij om in de verdwenen aas. Daarna liet hij een kaart kiezen die hij in het midden van het pak kaarten terug stak. Toen slaagde Tim erin om de kaart bovenaan het pak te laten verschijnen, daarna onderaan het pak. Tenslotte lukte het hem zelfs om de kaart onder het matje, dat op tafel lag, te laten verschijnen.

Na deze prestaties gaf Tim het woord aan Gino Scheppers. Gino had een spel kaarten mee dat op de rugzijde genummerd was van 1 tot 52. Gino zei een bepaalde kaart. Nu mochten de toeschouwers in de reacties een getal tussen 1 en 26 achterlaten. De kaart met dit getal haalde hij uit het pak. Hij herhaalde dit nog eens, maar dan met een getal tussen 27 en 52. Daarna zei Gino zelf een getal en het publiek mocht een kaart geven in de reacties. Hij haalde deze kaart ook uit het pak. Toen draaide hij alle drie de kaarten om. Telkens kwamen de kaarten en de nummers overeen zoals hij ze gezegd had. Als tweede en laatste effect toonde hij vier witte kaarten met rode rugzijde. Plots was één van de vier kaarten als joker bedrukt. Deze joker versprong op magische wijze tussen de drie andere kaarten en verdween opnieuw. Op het einde van de routine hield Gino drie witte kaarten met rode rugzijde over en de joker met een blauwe rugzijde. Hiermee werd het tweede filmpje afgesloten.

Na de pauze was het aan Bart Vandamme. Hij had een voorspelling in een envelop bij zich. De toeschouwers thuis mochten in hun hoofd met een dobbelsteen gooien. Het “geworpen” getal mochten ze in de reacties achterlaten. De eerste reactie kwam perfect overeen met zijn voorspelling. Daarna vertelde hij hoe hij omging met verveling tijdens de vakantie. Hij had bij iedere dag in een lege agenda een kaart opgeschreven. Hij vroeg aan het publiek om een datum achter te laten in de reacties. Er werd op zoek gegaan naar de eerst gegeven datum en de kaart op die datum werd onthouden. Al die tijd had er een voorspelling vooraan in de agenda gezeten. De voorspelling was de kaart die bij de gekozen datum hoorde. Hierna was het tijd voor de laatste goochelaar van deze livestream.

Simon Rosseel begon met een touw met twee uiteinden, maar dat werden er al snel vier. Voor het publiek nog maar kon nadenken over hoe dit mogelijk was geweest, was er al helemaal geen uiteinde meer te bespeuren aan het touw. Maar al snel eindigde hij terug met een normaal touw met twee uiteinden. Toen verscheen er een rood doekje uit zijn mond en dat stak hij in zijn vuist. Het doekje was nu veranderd in een ei. Toen besloot Simon om deze truc uit te leggen. Het ei bleek vals te zijn. Toen hij de truc nog eens herhaalde, was het ei deze keer echter een echt ei geworden. Hoe dat mogelijk was, blijft een raadsel. Hierna toonde Simon een Chinese munt. Maar al snel waren het er twee geworden en kort daarna had hij er drie vast. Al even snel als ze verschenen waren, verdwenen ze ook weer alle drie op mysterieuze wijze. Om te eindigen haalde hij een speciaal pak kaarten uit. Op dit pak kaarten stonden verschillende icoontjes van facebook. Hiermee vertelde hij een compleet verhaal over vrienden toevoegen en verwijderen, elkaar een gelukkige verjaardag wensen op facebook en nog veel meer. Met dit verhaal beëindigde hij deze eerste live uitzending van het magisch verbond.

Nadat iedereen bekomen was van deze unieke ervaring, was het tijd om alle filmpjes nog eens te bekijken. De leden trokken veel wijze lessen uit het herbekijken van de uitzending. Er werd zelfs al gesproken over een eventuele tweede editie. Om de avond af te ronden gingen de goochelaars nog iets gaan drinken op een terrasje in de buurt. Bij het afscheid waren de goochelaars het er allemaal over eens dat dit een geslaagde avond was geweest.

Alle filmpjes blijven beschikbaar op de facebookpagina van het Magisch Verbond.

Gepost op 25 juli 2016 om 18:31 door Tom Talloen