Over

Hoe het allemaal begon…

In april 2008 zijn we met een 6-tal jongeren begonnen met het Magisch Verbond. Maandelijks kwamen we bij iemand thuis om onze passie voor het goochelen te delen. Het waren telkens leuke en leerrijke bijeenkomsten. Onze club is sindsdien gegroeid en veranderd. Zo komen we nu niet meer bij iemand thuis, maar hebben we ons eigen clublokaal. Daar kan iedereen zijn ding kwijt.Van close-up tot goochelen op scène. Ons nieuw clublokaal beschikt namelijk ook over een klein podium waar we enkele nummers kunnen op uitproberen. Qua interesses hebben we in onze club voor elk wat wils. Van mensen die een voorliefde hebben voor (het bouwen van) illusies, tot kaartfreaks. Ook de leeftijden variëren van 20 tot 40 jaar.

Sinds september 2009 brengen om de 2 jaar een grote show voor jong in oud. In september 2009 stonden er 4 goochelaars op scène, 3 close-upartiesten en een ballonplooier. Voor het publiek werd het een onvergetelijke avond. Op 17 september 2011 kreeg dit een schitterend vervolg onder de naam Showtime 2011! De derde editie ging door op 19 oktober 2013 in cc De Valkaart in Oostkamp, onder de naam: Magicityd. Ook maken we met de club vaak uitstappen. Zo vinden we het altijd leerrijk om samen naar een lezing van een andere goochelaar te gaan, iemand van de club te gaan bekijken die aan het optreden is, of om gewoon met de hele groep een goochelwinkel te gaan bezoeken. In juli 2010 verbroederden we met de leden van het IVMVG voor een vrij podium en etentje voor het hele gezin. In april brachten we ook een bezoekje aan een goochelwinkel in Boom. In 2011 gingen we allemaal richting Ieper voor een bezoek aan Select Magic, een partijtje bowlen en een lekker etentje in Westouter. In 2014 was er ook de eerste verbroederingsavond met het de IMC en de Goochelclub van Drongen. Dit krijgt zeker ook nog een vervolg. Als goochelclub zijn we lid van de ‘ Belgian Magic Federation ‘, en bijgevolg vanaf 2021 ook lid van het ‘  FISM ‘, Fédération Internationale des Sociétés Magiques.

Clubinfo

We vergaderen elke 3de vrijdag van de maand, behalve in juli en december, in ons lokaal. Dit bevindt zich op het eerste verdiep in ‘ De Valkaart ‘ te Oostkamp. De vergaderingen starten telkens om 20 uur en eindigen ongeveer rond middernacht. Wie even wenst kennis te maken met de club, kan dit door contact op te nemen met een van de leden of met het bestuur via bestuur@magischverbond.be . Een aspirant-lid betaalt 5 euro per vergadering dat hij/zij bijwoont. Voor de andere leden is er een lidgeld van 35 euro per jaar. Wie lid wenst te worden van de club, moet eerst een periode aspirant-lid zijn. In die periode wordt je geëvalueerd op je kennis van het goochelen. Daarna volgt een ingangsproef.